Yoghurt

billig digg enkelt frokost helse hjemmelaget melkesyregjæring probiotika sunt yoghurt Mar 26, 2018

Yoghurt er noe jeg alltid har elsket! En skikkelig favoritt i vårt hus for og si det sånn 😉 Hjemmelaget er den som blir mest spist jeg og barna tåler den mye bedre!

Jeg får melk av bonde når jeg skal lage melkeprodukter. Helt luksus og ha det slikt!

Du trenger

  • 2,5 l melk
  • 0,5dl yoghurt Her brukte jeg tine sin. Man tar det man har for hånden. Man kan kjøpe mange bra kulturer på nett! Naturligliv har vet jeg 🙂
  • ballongvisp synes jeg er best og bruke. Jeg bruker vanligvis i metall.
  • stort glass
  • 3l kjele
    DSC02036
  1. Varm melka opp. Jeg varmer bare opp slik at jeg kjenner den er litt varmere enn fingeren og jeg får tykk og fin yoghurt.
  2. avkjøl litt hvis melka er varmere enn fingeren.
  3. Når melka er rett temp tilsetter du kulturen og rør godt! Putt den inn i en stekeovnen med bare lys, eller sett på rett under 50 grader. Dehydrator kan også brukes! Jeg lager ofte ca kl 20:00 og lar den stå til 11:00 ca 🙂DSC02037