Vannkefir
Feb 14, 2018
Vannkefir er en probiotisk drikk som er frisk å syrlig. Denne nytes hver dag av hele familien! Utrolig god for vår fordøyelse! Probiotika er vilktig for fordøyelse og god helse.
Du trenger
- 1L vann pluss glass
- 2ss korn
- 3 tørket fiken/dadler eller en liten neve økologiske rosiner
- 4 toppet spiseskjeer sukker. gjerne øko rårør/rørsukker
- jeg bruker 2 dråper sitronolje fra DoTERRA Men du kan skvise litt sitron i.
-
Vannkefirkorn
- Bland vann med sukker til alt er oppløst.
- Tilsett resten å la dette stå på benk opp til 3 dager, smak etter 1 dag.
- Sil av frukt og ta av kornene, disse skal man ta vare på til neste bruk.
- Hell over i flasker, avkjøl å nyt!
Korn og rosiner kan hoppe opp og ned under fermenteringen og det er bare et flott tegn. Dette er bilde av ferdig fermentering. Noens korn ligger øverst når fermenteringen er ferdig mens andres ligger på bunnen. Miljøene er forskjellige å kornene er på en måte også det. Jeg synes ikke min og mamma sin vannkefir smaker likt liksom 😉
Vannkefirkorn er ganske enkelt og få tak i, de formerer seg mye, mange på Facebook har dette og deler gjerne. Og jeg deler også 🙂 Har kjempe formasjon 😉 Bare ta kontakt!