Tjukkmjølk brød
May 04, 2024
denne oppskriften her kan du være super kreativ med!!
her kan du lage alt fra polarbrød, 17mai kake til krydderkake! Ja her kan du virkelig bruke fantasien!

jeg setter en ny deig med en gang så jeg har krydderkake i morgen 🤩
oppskriften
denne gjort enkel. Jeg brukte en helt vanlig kaffekopp.
1L tjukkmjølk
5 kopper mel (jeg brukte 3 kopper siktet og 2 kopper sammalt) dette fikk stå i 8t å fermentere
så tilsatte jeg 1.5ts natron og 2 egg. Blander alt sammen og heller i en form. Hvis du ønsker litt tynne polarbrød bruk 2 former! Jeg liker tykke som kan deles å smelles med pålegg i mellom.
stek på 200 grader i ca 20-30 min

krydderkake oppskrift
1l tjukkmjølk
4 kopper siktet mel (deigen skal være som en klissete tykk røre. Du må bare prøve deg fram da meltyper er så ulik)
1ts muskatnøtt
2ts kanel
1 1/2ts ingefær
1ts nellik
litt salt
0.5dl brunt rårørsukker eller 1ts melasse
la dette stå over natten (eller 8t)
tilsett 4 egg og 4ts natron
stek på 200 grader i ca 20-30 min
etter ish 10min steketid åpner jeg og kutter raskt med en deig kutter. Dette er helt frivillig.
17mai varianten kan du bruke vanilje og sukker feks, topp med kremost-krem og bær.


polarbrød med tykt lag smør og rørt jordbær selvfølgelig best med spekemat og div grønt 😉