Tjukkmjølk brød

May 04, 2024

denne oppskriften her kan du være super kreativ med!!

her kan du lage alt fra polarbrød, 17mai kake til krydderkake! Ja her kan du virkelig bruke fantasien!

jeg setter en ny deig med en gang så jeg har krydderkake i morgen 🤩

oppskriften

denne gjort enkel. Jeg brukte en helt vanlig kaffekopp.

1L tjukkmjølk

5 kopper mel (jeg brukte 3 kopper siktet og 2 kopper sammalt) dette fikk stå i 8t å fermentere

så tilsatte jeg 1.5ts natron og 2 egg. Blander alt sammen og heller i en form. Hvis du ønsker litt tynne polarbrød bruk 2 former! Jeg liker tykke som kan deles å smelles med pålegg i mellom.

stek på 200 grader i ca 20-30 min

krydderkake oppskrift

1l tjukkmjølk

4 kopper siktet mel (deigen skal være som en klissete tykk røre. Du må bare prøve deg fram da meltyper er så ulik)

1ts muskatnøtt

2ts kanel

1 1/2ts ingefær

1ts nellik

litt salt

0.5dl brunt rårørsukker eller 1ts melasse

la dette stå over natten (eller 8t)

tilsett 4 egg og 4ts natron

stek på 200 grader i ca 20-30 min

etter ish 10min steketid åpner jeg og kutter raskt med en deig kutter. Dette er helt frivillig.

17mai varianten kan du bruke vanilje og sukker feks, topp med kremost-krem og bær.

polarbrød med tykt lag smør og rørt jordbær selvfølgelig best med spekemat og div grønt 😉