Smør

bærekraftig digg fermentert haifettkaffe helse knallpåkamkaker nam nydelig renmat smør May 08, 2018

Dette smøret er fermentert! Upasteurisert! Og nydelig!

Jeg ble kjempe fornøyd da jeg fikk dette til! Virkelig nydelig smør!

Du trenger
Melk fra en bonde! Jeg har tilgang på fersk melk! Og dere som har det, dere ser et lag som legger seg øverst på melka. Det er fløte!
DSC02737Denne melka har stått i 3 dager i kjøleskapet, da er fløten veldig tykk og jeg brukte øsa og ‘dro’ av fløten. Det kom sikkert litt melk sammen men ikke noe som jeg kunne se.

DSC02736Jeg brukte kefirkorn for og syne fløten. Ca 2-3 dager.

DSC02744Sånn ser den ut når den er ferdig!

DSC02745Sil vekk kornene.

DSC02747Visp til det er gult og skiller seg da har du fått smør! Hell røren i et klede! Ta gjerne vare på kjernemelka.

DSC02750Nå må smøret vaskes i iskaldt vann! Helt til all kjernemelken er borte.
Jeg tok vare på en halv liter, den som ble liggende når jeg helte røren i kledet.

DSC02753Her er smøret ferdigvasket! Nydelig!
Jeg saltet smøret mitt! Jeg prøvde og smake meg til rett saltmengde men smakene setter seg mye bedre etter en dag eller to i kjøleskap så ikke fortvil hvis du ikke synes det smaker gull med en gang 😉