Pepperkakefudge

Feb 20, 2018

Hvis du liker pepperkake og fudge kommer du til og ELSKE denne!
Den er seig, sunnere, sukkerfri, glutenfri og rett og slett bare så ekstrem god!
Denne lages mer enn i juletider her i huset for og si det sånn.

 

Du trenger

  • 3,5 dl Cashewnøtter
  • 15 stk tørket dadler og/eller fiken har jeg brukt
  • 2-3 ss kokosolje
  • 4 ss lønnesirup (eller annen søtning, kan sløyfes)
  • 1 ts kanel
  • 1,5 ts nellik
  • 1 ts stjerneanis pulver (eller kjør et par stjerneanis i blender)
  • 1 ts kardemomme
  • en halv ts himalayasalt eller annet mineralsalt

 

  1. Bløtlegg nøttene med litt salt og vann så dette dekker. Du kan også ha en slump med myse i. La dette stå i 2 til 8 timer med klede eller lokk.
  2. Tørk nøttene i stekeovn eller dehydrator
  3. Mix nøtter og de øvrige ingrediensene til du får en deigete masse.
  4. Bruk en spiseskje og press i silikonformer og legg i fryseren. Du kan gjerne ta plastfrie fryseposer eller pose rundt formene i fryseren.
  5. Klem de ut av formene og nyt med det samme!