Jun

brus friskt honning jun oppskrifter probiotika tarmhelse Feb 13, 2018

Jun er, kort sagt, fermentert grønn te med søt honning. Denne smakfulle drikken er en av mine soleklare favoritter i fermenteringsverdenen. I oppskriften anbefaler jeg å la den stå i tre til seks dager før du drikker den, men du kan la den stå lengre om ønsket.

Du trenger

  • 1 glass (minst en liter)
  • 1 l kokt vann
  • øko ren grønn te*
  • 4ss honning
  • 1dl starter og scoby

 

  1. Varm opp vannet og ta det av rett før det begynner å koke. Tilsett grønn te.
  2. La teen nedkjøles til romtemperatur, og tilsett deretter honningen.
  3. Når teen er helt avkjølt kan du tilsette starter og scoby.
  4. Sett teen til lagring i tre til seks dager (smak underveis).Og voila! Du har nå laget din første jun te. Håper det smaker.

    * Mengden på teen varierer veldig fra person til person. Jeg bruker ofte 2poser på en liter å er fornøyd med det. Mamma bruker 4 poser på en liter og den er også helt nydelig. Her anbefaler jeg å prøve seg fram 😉