
Jun er, kort sagt, fermentert grønn te med søt honning. Denne smakfulle drikken er en av mine soleklare favoritter i fermenteringsverdenen. I oppskriften anbefaler jeg å la den stå i tre til seks dager før du drikker den, men du kan la den stå lengre om ønsket.
Du trenger
- 1 glass (minst en liter)
- 1 l kokt vann
- øko ren grønn te*
- 4ss honning
- 1dl starter og scoby
- Varm opp vannet og ta det av rett før det begynner å koke. Tilsett grønn te.
- La teen nedkjøles til romtemperatur, og tilsett deretter honningen.
- Når teen er helt avkjølt kan du tilsette starter og scoby.
- Sett teen til lagring i tre til seks dager (smak underveis).Og voila! Du har nå laget din første jun te. Håper det smaker.
* Mengden på teen varierer veldig fra person til person. Jeg bruker ofte 2poser på en liter å er fornøyd med det. Mamma bruker 4 poser på en liter og den er også helt nydelig. Her anbefaler jeg å prøve seg fram 😉
Kategorier
Alle Kategorier 2f almostrawfood antiaging antioksidant baanacake banan banankake barnelsker bedrealternativ bedrehelse bereformage billig billigere bittersalt blandevann blodgiver blomster bløtlegging braforbarn brafordyr braforkroppen brafoross brafortarm braforvoksne brennesle brus bulletproof bærekraftig candy chaga chagatinktur champagne coffe cvitamin deilig digg diy doterra drikke egg ekstremsopp energi enjo enkelt epsomsalt etterlatt fermentering fermentert festival fettkaffe flowers fordeler fornøyd frajordtilbord frisk friskt frokost fruktig fudge garanti gelatin giblod godforhuden godforledd godt godtforhud godtformagen godtialt good granskudd gratis grusomt grønnsaker gulrot haifettkaffe hare helende helse helsegevinst herlig himmelsk hjelpdesomtrenger hjemmebakt hjemmelaget hjertevenn hobbyspirer hodeskalle holdbar holddegfrisk homemade homemede honning hotell&vedlikehold hverdagsgodt immunbombe ingefær iskaffe jern juice jul jun kaffe kaffee karamell kefir kimchi kjemikaliefri kjemikaliefritthus knall knallpåkamkaker kokos kokoskaramell kollagen kombucha kraft kraftdamerne! kraftig krydder kulturer kveldskos kål lagerspirerselv lett lunch maca mareritt melkesyregjæring mettende middag mindreplast mineraler mineralrik minreise morgendrikk morro morroforbarn myefreshesmaker myegodt myemersmak myesmak myse nam naturligskjønnhet nesegangmedsjokolade nuts nydelig nyttig nærende næringsgjær næringsrikt nøtter oats oppkvikkende oppskrifter overnight passertilalt pleie prebiotika probiotika påske påskegodt rask rawkake renmat rensende renthjem rentutensåper reparerende rødkål rømme sauerkraut selvmord sjokk sjokolade skalldyr skogogmark smakavdetduvil smakavkokos smaker smaksette smaksfult smaksrik smasrik smør snacks snop soda soft solkål sorg sourdough sparermiljøet spisugress stimulerende stykende styrke styrkedrikk sukkerfri sundt sunnere sunt surdeig surdeigsstarter syre syrlig syrna syrning søtkaffe tarmhelse tasty tavarepåkorna tilbehør tinktur tinkture upasteurisert utenkjemikalier utrolig vafler vanilje vannkefir vannkefirmedsmak vannkrefir vannkrefirkorn vedlikhold veggies vitaminer vårkål wonderbag yoghurt økosjokolade