Grove surdeigspannekaker

enkelt fermentering godt hjemmelaget sourdough sukkerfri surdeig tarmhelse Mar 02, 2018

DSC01740
Surdeig har kommet for og bli. Jeg spiser ikke mye mel men av og til er det godt. Jeg levde glutenfri i noen år og det var virkelig ikke noe for meg. Men surdeig kan jeg fint spise!

Her slumpet jeg mye men her er ca oppskrift.

2.5 dl grov spelt
2.5 dl grov sammalt hvetemel
2ss surdeigsstarter
Vann ca 5dl kanskje mer
en halv ts salt
en halv ts kardemomme
en halv ts kanel
5egg

Jeg blandet mel surdeigsstarter og vann til det ble en litt tynnere deig.
La det stå i 8-12 timer. min ble stående mye lengre enn det og det går også fint.
bland i resten av ingrediensene og la det svelle litt og så er det bare å steke.DSC01735

Jeg bruker økologisk mel, veldig glad i spelt, emmer, havre og rug. Ellers så tar jeg det som er i huset slik som jeg gjorde med denne oppskriften.