Fermentert kål med gulrot

fermentering fermentert friskt helende melkesyregjæring probiotika sauerkraut tarmhelse Feb 21, 2018

Denne er søt, frisk og får en helt fantastisk smak. Barna mine digger denne varianten og de vill gjerne ha litt ved siden av all middag i egen liten skål.

Du trenger

  • en kål
  • 5 gulrøtter, her kan du variere.
  • et stort glass eller flere små.
  • salt 1-2ss
  1. Rasp gulrot og kål, eller finkutt kål bland ilag.
  2. Strø litt salt over og bland godt. La det stå i ca 30 min
  3. Masser alt godt til væsken slipper.
  4. Ha i glass og press godt under væske.
  5. La stå i et skap, el. i 3 til 20 dager. Her må smaksløkene få føle.
  6. Når det er ferdig er det bare å begynne å spise. oppbevares i kjøleskapVæsken kan minskes i kjøleskapet med det gjør ingenting!