Enkel Ketchup

fermentert godt helende probiotika tarmhelse Feb 17, 2018

Denne ketchupen er er must i vårt hjem! Den ene varen vi ikke må bli fri for. Den er knall god på smak, gode bakterier og denne har hjulpet på vårt immunsystem.
Jeg dobler oppskriften! og den kan fint halveres og resultatet blir like godt!

Du trenger

  • 8 glass med tomatpurre jeg bruker økologisk
  • en kopp med myse (kan erstattes med vita biosa)
  • en halv kopp med rårørsukker, lønnesirup ol
  • 4ss eplecidereddik
  • 2ss tamari
  • en halv ts allehånde (kanel kan erstattes)
  • 2ss salt
  • 1ss spisskummen
  • noen hvitløksbåter ta etter din smak. jeg bruker en hel hvitløk.

 

  1. hakk hvitløk eller bruk hvitløkspresse og bland alle ingrediensene.
  2. Jeg bruker stavmikseren så jeg vet at alt er godt blandet
  3. la den stå i 24-48t. smak etter neste dag, den skal smake god ketchup. bler den stærk er den overgjæret og veldig ferdig! Den er ikke spesielt god da men kan fint brukes som base til pizza, supper sauser ol. Ketchup er noe mine barn elsker, men har man skeptiske barn kan man ta en tom ketchupflaske å helle over hjemmelaget.